Sposób przygotowania:
Schab po bałkańskuETAP 1:
Schab pokroić w paseczki. Przyprawić solą, papryką słodką i ostrą oraz majerankiem. Obsmażyć na oleju i przełożyć do garnka. Patelnię opłukać wodą i dolać ją do mięsa. Cebulę obrać i pokroić w piórka. 
Pieczarki obrać i pokroić w paseczki. Razem z cebulą przesmażyć i dodać do mięsa. Paprykę czerwoną pokroić w paseczki i wrzucić do mięsa. Ogórki również pokroić w paseczki i dodać do reszty. Wlać pomidory, dodać przecier pomidorowy. Wymieszać. Jeśli jest mało płynu to dolać trochę wody. Włożyć ziele angielskie i posypać pieprzem ziołowym. Dusić razem około pół godziny. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. 
Podawać z pieczywem lub ryżem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
