WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1963]

Schabowe ketchupowe w kukurydzianej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety schabowe posmarowane ketchupem, natarte czosnkiem i bazylią, opanierowane dwukrotnie w mące kukurydzianej.

Schabowe ketchupowe w kukurydzianej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe ketchupowe w kukurydzianej panierce

 

Sposób przygotowania:

Schabowe ketchupowe w kukurydzianej panierce

ETAP 1:

Plastry schabu rozbić tłuczkiem do mięsa. Każdy kotlet natrzeć solą, pieprzem, bazylią i rozgniecionym czosnkiem. Następnie posmarować cienko ketchupem.

Jajka wybić do miski i roztrzepać widelcem. Kotlety obtoczyć w mące kukurydzianej, potem w jajku i znów w mące kukurydzianej.

Kotlety smażyć na oleju na patelni z obu stron i wykładać na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Podawać z ulubionymi dodatkami, np. z ziemniakami i ogórkami.

Schabowe ketchupowe w kukurydzianej panierce
Schabowe po usmażeniu wyłożone na ręcznik papierowy
Schabowe ketchupowe w kukurydzianej panierce
Schabowe w trakcie smażenia na patelni na oleju
Schabowe ketchupowe w kukurydzianej panierce
Schabowe opanierowane w mące kukurydzianej jajku i ponownie w mące
Schabowe ketchupowe w kukurydzianej panierce
Schabowe natarte czosnkiem bazylią i ketchupem