Sposób przygotowania:
Skarby sułtańskie po turecku.
Kremówkę ubić na sztywno dodając fix do stężenia śmietany i dać
na pół godziny do lodówki.Daktyle wypestkować,jeśli będzie trzeba
figi pokroić na cząstki,a rodzynki namoczyć w rumie i osączyć na
sitku.Następnie wyjąć śmietanę ubitą i dać po małej garstce baka-
-lii do środka.Potem przełożyć do czterech pucharków deserowych
i ozdobić małymi kokosankami lub bezami na wierzchu.Podawać
na deser.
na pół godziny do lodówki.Daktyle wypestkować,jeśli będzie trzeba
figi pokroić na cząstki,a rodzynki namoczyć w rumie i osączyć na
sitku.Następnie wyjąć śmietanę ubitą i dać po małej garstce baka-
-lii do środka.Potem przełożyć do czterech pucharków deserowych
i ozdobić małymi kokosankami lub bezami na wierzchu.Podawać
na deser.
Jojo
marietta