marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Skarby sułtańskie po turecku.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kremówkę ubić na sztywno dodając fix do śmietany.Bakalie wyp-- -akować i wypestkować,rodzynki moczyć w rumie i osączyć.Dodać do śmietany.

Skarby sułtańskie po turecku.

Składniki:

Skarby sułtańskie po turecku.

 

  • 1 opakowanie kremówki,
  • Fix do bitej śmietany"Śnieżka",
  • 10 g. rodzynek,
  • 15 g.fig suszonych,
  • 15 dag.daktyli suszonych,
  • 6 małych kokosanek lub bezików,
  • 5 cl.rumu.

Sposób przygotowania:

Skarby sułtańskie po turecku.
Kremówkę ubić na sztywno dodając fix do stężenia śmietany i dać
na pół godziny do lodówki.Daktyle wypestkować,jeśli będzie trzeba
figi pokroić na cząstki,a rodzynki namoczyć w rumie i osączyć na
sitku.Następnie wyjąć śmietanę ubitą i dać po małej garstce baka-
-lii do środka.Potem przełożyć do czterech pucharków deserowych
i ozdobić małymi kokosankami lub bezami na wierzchu.Podawać
na deser.