Sposób przygotowania:
Skrzydełka alla fajita
Skrzydełka umyj i pokrój w zgięciach ( najcieńsze części odkładam i później wykorzystuję np. do wywaru na zupę ). Osusz i dodaj przyprawę do fajity i wymieszaj. Odstaw na około 30 monut. Po tym czasie rozgrzej na patelni olej, wyłóż skrzydełka i podsmaż na rumiano. Papryki i cebulę pokrój, papryki w paseczki a cebulę w sporą kostkę. Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy. Do podsmażonych skrzydełek wrzuć cebule i paprykę, chwilkę smaż i podlej wodą. Duś pod przykryciem do miękkości mięsa, po czym dodaj fasolę i kukurydzę i zagotuj. Podawaj np z makaronem. ( Fafitę powinno się podawać z mięsa bez kości i w tortillli z dodatkiem sałaty, ale ja zrobiłam w ten sposób do makaronu i też było pyszne ).
gusia1000
zewa
fahita to potrawa kuchni meksykańskiej, ja miałam przyprawę do fajiti i użyłam jej w tym daniu.