Sposób przygotowania:
Skrzydełka grejpfrutowo-miętowe
Skrzydełka opłukać oprószyć solą. Z grejpfruta wycisnąć sok. Sok może być z miąższem ale bez pestek do soku dolać ocet balsamiczny oraz sok z malin. Sok malinowy do smaku ja dodałam ok 1/3 szklanki i dodatkowo 1 łyżkę. Marynatą polewamy skrzydełka kurczaka i pozostawiamy na kilka godzin w lodówce. Jeśli skrzydełka będą pieczone na grillu mogą zostać w marynacie całą noc. Do marynaty i skrzydełek wkładamy kilka listków świeżej mięty. Pieczemy ok 50 min ut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni od czasu do czasu otwierając piekarnik i polewając marynatą skrzydełka od góry. Jeśli pieczemy na grillu skrzydełka wyjąć z marynaty i polewać nią skrzydełka podczas pieczenia na grillu.
k.tyczynski
paulina57