lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Skrzydełka na pikantnie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Skrzydełka w każdej postaci lubię gotowane też :)

Skrzydełka na pikantnie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Skrzydełka na pikantnie

 

  • skrzydełka 1kg
  • sól
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka chilli w proszku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki

 

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka na pikantnie
Skrzydełka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy solą i zostawiamy. Do szklanego półmiska dodajemy miód koncentrat pomidorowy olej ocet winny ząbki czosnku sprasowanego ,chilli w proszku i słodka paprykę w proszku składniki mieszamy ze sobą i przygotowaną w ten sposób marynatą nacieramy mięso. Wkładamy do lodówki na1 godzinę Pieczemy na patelni koło 40 minut tyle starczyło :) podałam z ziemniaczkami i u surówką .
Skrzydełka na pikantnie
Marynata chwile musi odstać dopiero zamaczamy skrzydełka
Skrzydełka na pikantnie
smażymy z obu stron stron na złotawy kolor