iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Skrzydełka po diabelsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Skrzydełka są ostre w smaku, ale równocześnie delikatne za sprawą miodu, super się kleją i są apetyczne.

Skrzydełka po diabelsku

Składniki:

Skrzydełka po diabelsku

 

  • 1 kg skrzydełek drobiowych,
  • 5 łyżek pikantnego keczupu,
  • 6 ząbków czosnku,
  • 2 łyżki miodu,
  • 1 kostka rosołowa,
  • łyżka musztardy,
  • łyżka majonezu,
  • łyżka koncentratu.

Sposób przygotowania:

Skrzydełka po diabelsku

ETAP 1:

Należy wymieszać ze sobą: keczup, koncentrat, majonez, miód, musztardę, przeciśnięty czosnek. W 3/4 wody rozpuszczamy kostkę rosołową, dodajemy do reszty.

Skrzydełka myjemy, układamy na dużej blasze. Następnie każde skrzydełko dokładnie pokrywamy sosem.

Pieczemy 45 minut w temp. 170 stopni. Podajemy od razu.