iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Skrzydełka po diabelsku

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Skrzydełka takie mają naprawdę diabelski smak. Jestem ich smakoszem. Można dodać mniej ognistych przypraw wtedy będą łagodniejsze.

Skrzydełka po diabelsku

Składniki:

Skrzydełka po diabelsku

 

  • 1 kg skrzydełek,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 papryki czerwone,
  • łyżeczka chili,
  • łyżeczka papryki ostrej,
  • łyżka przyprawy do kurczaka,
  • 4 łyżki keczupu,
  • 2 łyżka miodu płynnego,
  • łyżka octu,
  • pieprz,
  • sól,
  • 2 łyżki oleju,
  • szklanka bulionu warzywnego .

Sposób przygotowania:

Skrzydełka po diabelsku
Skrzydełka myjemy , osuszamy, chili łączymy z papryką ostrą, przyprawą do kurczaka, przeciśniętym czosnkiem, olejem nacieramy skrzydełka, odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie, solimy i obsmażamy. Papryki kroimy w paski, keczup mieszamy z octem, bulionem miodem szczyptą pieprzu, skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy bulionem, przekładając papryką, pieczemy 40 min w temp. 170 stopni.