malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Skrzydełka w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takie skrzydełka są naprawdę świetną przekąską. Świetnie smakują też jako dodatek do dań głównych i sałatek.

Skrzydełka w zalewie octowej

Składniki:

Skrzydełka w zalewie octowej

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w zalewie octowej
Skrzydełka obsypujemy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na 2 godziny. Następnie gotujemy je z litrze osolonej wody z pietruszką, listkami oraz zielem. Wyjmujemy studzimy dzielimy na dwie części lotki odkrawamy. Maczamy w rozkłóconym jajku panierujemy bułką tartą i smażymy na złoty kolor na oleju. Gotujemy litr wody dodajemy keczup ocet oraz pieprz i odrobinę soli studzimy i wkładamy skrzydełka w zalewę wstawiamy do lodówki.