Sposób przygotowania:
Skrzydełka w piwie i śmietanie
Ze skrzydełek odcinamy lotki. Całość myjemy pod bieżącą wodą i przekładamy do garnka. Zalewamy piwem i posypujemy Kucharkiem.
Dusimy na małym gazie przez 30 minut, ale bez przykrycia żeby piwo odparowało. Następnie skrzydełka zalewamy śmietaną i ponownie posypujemy Kucharkiem.
Lekko mieszamy i nadal dusimy na małym gazie do zredukowania i zgęstnienia śmietany.
Czosnek obieramy i kroimy na połówki, wrzucamy do skrzydełek. Dusimy jeszcze przez 10 minut, pod koniec doprawiając Maggi.
Skrzydełka podajemy jako dodatek do drugiego dania.
Dusimy na małym gazie przez 30 minut, ale bez przykrycia żeby piwo odparowało. Następnie skrzydełka zalewamy śmietaną i ponownie posypujemy Kucharkiem.
Lekko mieszamy i nadal dusimy na małym gazie do zredukowania i zgęstnienia śmietany.
Czosnek obieramy i kroimy na połówki, wrzucamy do skrzydełek. Dusimy jeszcze przez 10 minut, pod koniec doprawiając Maggi.
Skrzydełka podajemy jako dodatek do drugiego dania.