pr

pr

Kucharz
[Przepisów: 16]

Skrzydełka z kurczaka z pastą Ajvar

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smakoszom dań z grilla polecamy chrupiące Skrzydełka z kurczaka z pastą Ajvar, łagodną lub pikantną do wyboru.

Skrzydełka z kurczaka z pastą Ajvar

Składniki:

Skrzydełka z kurczaka z pastą Ajvar

 

  • Składniki dla 4 osób:
  • 1,5 kg skrzydełek z kurczaka
  • 1 słoiczek pasty Ajvar
  • 1 łyżeczka Vegety
  • ząbek czosnku
  • pieprz biały
  • sos tabasco

Sposób przygotowania:

Skrzydełka z kurczaka z pastą Ajvar
Opłukać skrzydełka i obciąć lotki (końcówki). W naczyniu wymieszać Ajvar z roztartym czosnkiem, przyprawić pieprzem i sosem tabasco dodać łyżeczkę Vegety. Do otrzymanego sosu wstawić skrzydełka i odstawić w chłodne miejsce na około pół godziny. Wyjąć z sosu i ułożyć na grillu, upiec na mocno rumiany kolor. Można podawać z zimnym lub gorącym Ajvarem.