bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Śląska szałot

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Śląska tradycyjna sałatka ziemniaczana

Śląska szałot Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Śląska szałot

 

Sposób przygotowania:

Śląska szałot
Ziemniaki szorujemy i gotujemy w łupinach. Boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy razem na patelni. Ugotowane ziemniaki obieramy. Ziemniaki i ogórki kiszone kroimy w kostkę. Mieszamy składniki dodając przesmażony boczek z cebulą. Całość doprawiamy do smaku olejem, octem, pieprzem. Dosypujemy siekaną zieloną pietruszkę. Za pomocą obręczy można podać jako torcik.
Śląska szałot
Sałatka podana z karczkiem idealne zestawienie