Sposób przygotowania:
śląskie z farszem
# gotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, wkładamy do miseczki wyrównujemy i przekrawamy na krzyż
# jedną część wyjmujemy i to miejsce uzupełniamy mąką ziemniaczaną.
# wszystko dokładnie wymieszamy
# pieczarki i cebulkę kroimy drobno
# smażymy na tłuszczu do wyparowania sosu., pieprzymy dodajemy magii do smaku, odstawiamy do wystygnięcia, przestygnięte drobno siekamy nożem.
# z ciasta robimy na ręku mały placuszek i napełniamy farszem, dobrze sklejamy
# gotujemy w osolonej wodzie około 15 min.podajemy z surówka, mięsem.
# jedną część wyjmujemy i to miejsce uzupełniamy mąką ziemniaczaną.
# wszystko dokładnie wymieszamy
# pieczarki i cebulkę kroimy drobno
# smażymy na tłuszczu do wyparowania sosu., pieprzymy dodajemy magii do smaku, odstawiamy do wystygnięcia, przestygnięte drobno siekamy nożem.
# z ciasta robimy na ręku mały placuszek i napełniamy farszem, dobrze sklejamy
# gotujemy w osolonej wodzie około 15 min.podajemy z surówka, mięsem.
Madzia29
kamila1957
Dołożyć i wszystko wymieszać.pozdrawiam
kamila1957
Dołożyć i wszystko wymieszać.pozdrawiam