misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Śledż po japońsku I

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybka i łatwa przystawka dla niezapowiedzianych gości.

Śledż po japońsku I

Składniki:

Śledż po japońsku I

 

  • 5 filetów śledzia solonego
  • 3 jajka
  • 1 szklanka majonezu
  • 1/2 puszki groszku konserwowego

Sposób przygotowania:

Śledż po japońsku I
Jajka ugotować na twardo,obrać i przekroić w poprzek na połówki. Majonez wylać na półmisek, ukladać na nim jajka przekrojem do spodu , owijać zgrabnie przeciętym filetem śledziowym tak, aby czubek jajka był widoczny. Majonez posypać groszkiem, udekorować półmisek barwnymi jarzynami.