Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Śledź w oleju z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna zakąska, która nie jest trudna w przygotowaniu. Nie może jej zabraknąć u nas na żadnej imprezie.

Śledź w oleju z cebulą

Składniki:

Śledź w oleju z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Śledź w oleju z cebulą
1. Śledzia moczyć w mleku dwie godziny, następnie dokładnie opłukać pod zimną wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym.

2. Pokroić na paseczki i zasypać solą i pieprzem.

3. Cebulę posiekać na drobną kostkę.

4. W dużym słoiku układać warstwowo- cebula, śledzie, cebula, śledzie aż do wyczerpania składników.

5. Wlać olej, zamknąć słoik, wstrząsnąć. Odstawić na noc do lodówki.

Życzę smacznego!