Sposób przygotowania:
Śledź w oleju z cebulą
1. Śledzia moczyć w mleku dwie godziny, następnie dokładnie opłukać pod zimną wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym.
2. Pokroić na paseczki i zasypać solą i pieprzem.
3. Cebulę posiekać na drobną kostkę.
4. W dużym słoiku układać warstwowo- cebula, śledzie, cebula, śledzie aż do wyczerpania składników.
5. Wlać olej, zamknąć słoik, wstrząsnąć. Odstawić na noc do lodówki.
Życzę smacznego!
2. Pokroić na paseczki i zasypać solą i pieprzem.
3. Cebulę posiekać na drobną kostkę.
4. W dużym słoiku układać warstwowo- cebula, śledzie, cebula, śledzie aż do wyczerpania składników.
5. Wlać olej, zamknąć słoik, wstrząsnąć. Odstawić na noc do lodówki.
Życzę smacznego!