Sposób przygotowania:
Pasztet z wątróbek kurczaka bez pieczenia
Wątróbki oczyścić z błonek, żyłek, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
W garnku na oleju zeszklić na złocisto pokrojoną cebulę posypaną cukrem. Ząbki czosnku, wsypać obsypaną mąką wątróbkę, wymieszać z cebulą. W moździerzu utłuc nie za drobno ziarna pieprzu syczuańskiego, kolendry, ziela angielskiego, liścia laurowego. Przyprawy wsypać do wątróbki, dodać sól, pieprz mielony i dusić z 15 minut na średnim ogniu pod przykryciem.
Do wątróbki wlać sok wiśniowy, wymieszać wszystko. Do wątróbki wlać rozpuszczoną w gorącej wodzie przegotowanej żelatynę wymieszać i zdjąć z ognia garnek.
Pałką blendera zmiksować wątróbkę.
Keksówka silikonowa 20 cm i miska mała, wątróbkę wylać do keksówki i miski, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
W garnku na oleju zeszklić na złocisto pokrojoną cebulę posypaną cukrem. Ząbki czosnku, wsypać obsypaną mąką wątróbkę, wymieszać z cebulą. W moździerzu utłuc nie za drobno ziarna pieprzu syczuańskiego, kolendry, ziela angielskiego, liścia laurowego. Przyprawy wsypać do wątróbki, dodać sól, pieprz mielony i dusić z 15 minut na średnim ogniu pod przykryciem.
Do wątróbki wlać sok wiśniowy, wymieszać wszystko. Do wątróbki wlać rozpuszczoną w gorącej wodzie przegotowanej żelatynę wymieszać i zdjąć z ognia garnek.
Pałką blendera zmiksować wątróbkę.
Keksówka silikonowa 20 cm i miska mała, wątróbkę wylać do keksówki i miski, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
skuter5
Czekoladka 2