olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Śledź w oleju lnianym wersja pikantna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Śledzie w oleju lnianym w wersji pikantnej polecam przede wszystkim osobom lubiącym eksperymenty śledziowe.

Śledź w oleju lnianym wersja pikantna

Składniki:

Śledź w oleju lnianym wersja pikantna

 

Sposób przygotowania:

Śledź w oleju lnianym wersja pikantna
Matiasy umieszczam w wodzie z odrobiną octu i moczę przez kilka godzin, po czym odsączam je, skrapiam sokiem z cytryny, posypuję pieprzem, a następnie przekładam je do naczynia z zamknięciem (może być słoik lub niewielkie naczynie szklane). Cebulę obieram po czym drobno ją kroję, a następnie sparzam wrzątkiem i posypuję nią śledzie. Całość zalewam olejem, przykrywam naczynie, a następnie wstawiam do lodówki na 24 godziny.

Tagi:

śledź ryba