Sposób przygotowania:
Śledź w oleju
Śledzie jeśli są za słone wymoczyć w wodzie z odrobina octu.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
Wiaderko od śledzi umyć i wykorzystać z powrotem.
Na dnie wiaderka ułożyć cebulę, potem pokrojone na mniejsze kawałki śledzie i tak na przemian. Gdy już składniki będą ułożone wszystko zalać oliwą tak, aby były dokładnie pokryte oliwą.
Spożywać na następny dzień.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
Wiaderko od śledzi umyć i wykorzystać z powrotem.
Na dnie wiaderka ułożyć cebulę, potem pokrojone na mniejsze kawałki śledzie i tak na przemian. Gdy już składniki będą ułożone wszystko zalać oliwą tak, aby były dokładnie pokryte oliwą.
Spożywać na następny dzień.
luna
Jojo
Marika_1961