zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Śledź w oleju

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Mój ukochany śledź w oleju.

Śledź w oleju

Składniki:

Śledź w oleju

 

  • Matiasy w wiaderku ( 400 g śledzia )
  • 1 duża cebula
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Śledź w oleju
Śledzie jeśli są za słone wymoczyć w wodzie z odrobina octu.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
Wiaderko od śledzi umyć i wykorzystać z powrotem.
Na dnie wiaderka ułożyć cebulę, potem pokrojone na mniejsze kawałki śledzie i tak na przemian. Gdy już składniki będą ułożone wszystko zalać oliwą tak, aby były dokładnie pokryte oliwą.
Spożywać na następny dzień.