Sposób przygotowania:
Śledź w stylu hawajskim
1. Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki
2. Kukurydzę odsączamy z zalewy
3. Filety śledziowe moczymy w wodzie przez całą noc - pamiętając by zmienić ją co najmniej 3 razy.
4. Filety śledziowe kroimy w paski.
5. Śmietanę mieszamy z majonezem. Dodajemy sól pieprz i kurkumę mieszamy.
6. Do miski dodajemy śledzie, ananasa, kukurydzę oraz sos mieszamy. Całość wstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę.
2. Kukurydzę odsączamy z zalewy
3. Filety śledziowe moczymy w wodzie przez całą noc - pamiętając by zmienić ją co najmniej 3 razy.
4. Filety śledziowe kroimy w paski.
5. Śmietanę mieszamy z majonezem. Dodajemy sól pieprz i kurkumę mieszamy.
6. Do miski dodajemy śledzie, ananasa, kukurydzę oraz sos mieszamy. Całość wstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę.