Sposób przygotowania:
Śledź z ananasem :
Śledzia pokroić w paseczki ( takie po 1 cm ), 3 plastry ananasa w drobną kostkę , a pieczarki na ćwiartki. Wymieszać .Dodać śmietanę , majonez , musztardę . Doprawić szafranem ( kurkumą ), pieprzem , cukrem , solą i sokiem z cytryny .Wymieszać . Zostawić przykryte w lodówce 30 minut .
Na kawałkach sałaty ułożyć 6 plasterków ananasa . Na nie nałożyć sałatkę śledziową tworząc na każdym plastrze ,, wieżyczkę „ .Udekorować marynowaną pieczarką .
Na kawałkach sałaty ułożyć 6 plasterków ananasa . Na nie nałożyć sałatkę śledziową tworząc na każdym plastrze ,, wieżyczkę „ .Udekorować marynowaną pieczarką .
iwi69