Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Gdy zaświeci pierwsza gwiazdka

Śledzik łączy smaki :

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Śledź ma to do siebie , że fantastycznie łączy nawet jajbardziej nieprawdopodobne zestawienia smakowe.

Śledzik łączy smaki :

Składniki:

Śledzik łączy smaki :

 

  • 2 płaty śledzia korzennego w oleju ( lub po kaszubsku lub inny podobny )
  • 4 plastry ananasa w syropie
  • 2 małe ogórki kiszone
  • 3 łyżki cebuli z oleju od śledzi
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki syropu od ananasa
  • sól
  • pieprz mielony
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Śledzik łączy smaki :
Płaty śledziowe pokroić w paseczki, ogórki w pół plasterki, ananasa w kostkę .Wymieszać majonez z syropem od ananasa . Śledzie, cebulę ,ogórki, ananasa połączyć . Polać majonezem z syropem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki. Zostawić w lodówce by się smaki ,, przegryzły "

Tagi:

śledzie