Sposób przygotowania:
Śledzik łączy smaki :
Płaty śledziowe pokroić w paseczki, ogórki w pół plasterki, ananasa w kostkę .Wymieszać majonez z syropem od ananasa . Śledzie, cebulę ,ogórki, ananasa połączyć . Polać majonezem z syropem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki. Zostawić w lodówce by się smaki ,, przegryzły "
kinga
Babciagramolka
Raczej nie- te solone mają zupełnie inny smak. Śledzie w oleju sa delikatniejsze . Ja do tych wszystkich swoich eksperymentów ze śledziami używam śledzi w oleju ze słoiczka . Mam zawsze taki słoik otwarty w lodówce . Kupuję albo same w oleju albo takie w oleju z pomidorami .To bez znaczenia - byle nie miały bardzo charakterystycznego smaku - zawsze można je doprawić. Jak użyjesz zwykłych w oleju to dosmaczysz po swojemu .Albo jak sama robisz w oleju z takich moczonych solonych - to zrób i niech postoją , a potem z takich zrób te z ananasem.
msewka
eli_555
ewala