Sposób przygotowania:
Pieczony śledź z dipem ziołowym
Śledzia 1 szt na osobę myjemy osuszamy rozcinamy wyciągamy wnętrzności. Myjemy ,osuszamy . Solimy i doprawiamy pieprzem świeżo mielonym do smaku . Do brzuszka wkładamy tymianek i kawałek cytryny. Wkładamy do piekarnika na ok 30 min .Robimy dip. Natkę pietruszki ,szałwie ,rozmaryn -odrobinę miksujemy z olejem . dodajemy posiekaną papryczkę chilli. Doprawiamy sola pieprzem .Ponownie miksujemy . Dip odkładamy . Kiedy śledź jest upieczony podajemy go z dipem .Ozdabiamy kawałkiem pomidora.
evita0007
iwa643
widać ze to śledz pomyliłam się dziś robiłam pstrąga i tak mi się napisało , nie mogę tego poprawić
evita0007
Możesz Ewa,napisz do moderatorów i zmienią :)
iwa643
misia5
Już wczoraj taki jeden zmienił :)