Śledź z limonka i malinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna przekąska dla każdego

Śledź z limonka i malinami

Składniki:

Śledź z limonka i malinami

 

  • 4 filety śledziowe,
  • 2 słodkie jabłka (obrane i grubo starte na tarce), ,
  • sok z jednej limonki
  • 1, 5 łyżeczki starej skórki z limonki,
  • 1 łyżeczka białego vinegar,
  • 1 filiżanka świeżych malin (plus więcej do udekorowania )

Sposób przygotowania:

Śledź z limonka i malinami
Mieszamy starte jablka z sokiem z limonki wraz z vinegar w malej misce.Kladziemy filety na małym talerzu. Nakładamy na nie wymieszana miksture i marynujemy przez 4 godziny. Jeśli mamy więcej czasu, możemy marnować nawet do 12 godzin. Następnie oczyszczamy śledzie z marynaty, jednak jej nie wyrzucamy.Przekladamy je na duży talerz. Narynate wkładamy do miksera, dodajemy filiżankę malin oraz skórkę z limonki i miksujemy. Powstała masę nakladamy na śledzie i przystrajamy pozostałymi malinami. Gotowe