Sposób przygotowania:
Śledzie w zalewie octowej z czerwoną cebulką
Wszystkie składniki na zalewę gotować przez kilka minut, na koniec dodać pokrojone w drobną kosteczkę dwie czerwone cebule.
I jeszcze pół minuty gotować bez pokrywki. Zdjąć z ognia i ostudzić. Śledzie odsolić w zimnej wodzie zmieniając ją kilkakrotnie.
Posmakować czy mają odpowiedni smak jeśli tak zalać zimną zalewą.
Takie śledzie mogą stać kilka dni w lodówce. Podając można udekorować natką selera lub według uznania.
I jeszcze pół minuty gotować bez pokrywki. Zdjąć z ognia i ostudzić. Śledzie odsolić w zimnej wodzie zmieniając ją kilkakrotnie.
Posmakować czy mają odpowiedni smak jeśli tak zalać zimną zalewą.
Takie śledzie mogą stać kilka dni w lodówce. Podając można udekorować natką selera lub według uznania.