Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Śledzie w zalewie octowej z ogórkiem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne domowe śledzie smakują najlepiej :) Polecam na wigilijną kolację lub inne imprezy domowe :) Śledzik jest bardzo smaczny.

Śledzie w zalewie octowej z ogórkiem i cebulą

Składniki:

Śledzie w zalewie octowej z ogórkiem i cebulą

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w zalewie octowej z ogórkiem i cebulą
Śledzie moczymy w wodzie przez noc. Wodę,ocet i cukier gotujemy. Studzimy zalewę. Śledzie kroimy w paski,cebulę i ogórki w kostkę. W słoiku układamy śledzie,cebule i ogórki. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Całość zalewamy zalewą i odstawiamy do lodówki na 2 dni. Przed podaniem wyciągamy na półmisek ze słoika.