Sposób przygotowania:
Kurczak w galarecie
Kurczaka opłukać, gotować w lekko osolonej wodzie, dodać kostkę rosołową drobiową, obrane pokrojone warzywa.
Gotować do miękkości kurczaka i warzyw, dodając gałązkę lubczyku może być mrożony.
Warzywa i kurczaka wyjąc z wywaru, kurczaka pokroić lub po prostu porwać widelcem na mniejsze kawałki ułożyć na półmisku lub w salaterce udekorować według uznania.
Żelatynę namoczyć w szklance zimnej wody, aż do napęcznienia.
Napęczniałą żelatynę wlać do gorącego bulionu dokładnie mieszając do rozpuszczenia żelatyny, doprawić pieprzem, przyprawą uniwersalną do smaku oraz sokiem z cytryny.
Przestudzonym wywarem zalać mięso i warzywa.
Schłodzić w lodówce kilka godzin.
Gotować do miękkości kurczaka i warzyw, dodając gałązkę lubczyku może być mrożony.
Warzywa i kurczaka wyjąc z wywaru, kurczaka pokroić lub po prostu porwać widelcem na mniejsze kawałki ułożyć na półmisku lub w salaterce udekorować według uznania.
Żelatynę namoczyć w szklance zimnej wody, aż do napęcznienia.
Napęczniałą żelatynę wlać do gorącego bulionu dokładnie mieszając do rozpuszczenia żelatyny, doprawić pieprzem, przyprawą uniwersalną do smaku oraz sokiem z cytryny.
Przestudzonym wywarem zalać mięso i warzywa.
Schłodzić w lodówce kilka godzin.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Miło Justynko .Dziękuję.;)
BozenaMatuszczyk
Dziękuje ;)