justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Śledzie pod cebulową pierzyną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

śledzie z cebulą uwielbiam je do młodych ziemniaków z koperkiem

Śledzie pod cebulową pierzyną

Składniki:

Śledzie pod cebulową pierzyną

 

  • 3 szt. płaty śledziowe solone,
  • 1/2 szkl. oliwa,
  • 1 szt. cebula

Sposób przygotowania:

Śledzie pod cebulową pierzyną
Śledzie należy zamoczyć tak długo aż nie będą za bardzo słone. Dzielimy je na mniejsze kawałki i układamy w miseczce. Cebulę kroimy w cienkie piórka i zasypujemy nią śledzie. Całość polewamy oliwą z oliwek. Dobrze jest odstawić śledzie na kilka godzin do lodówki wtedy będą dużo lepsze.