MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Śledzie pod różową pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śledzie , smaczne i pięknie wyglądające pod różowym sosem.

Śledzie pod różową pierzynką

Składniki:

Śledzie pod różową pierzynką

 

  • 300g śledzia matias
  • 100g cebulki marynowanej
  • 200g mleka
  • pieprz
  • 100g majonezu
  • 50g jogurtu naturalnego
  • 3 łyżeczki keczupu
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Śledzie pod różową pierzynką
Do miski wlać mleko i włożyć śledzie, odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce.Cebulkę odsączyć z zalewy na durszlaku a następnie pokroić na połówki. W misce wymieszać dokładnie majonez,jogurt , keczup i pieprz .Po wyciągnięciu śledzi z mleko, odsączyć kładąc na durszlaku a następnie pokroić w kawałki o długości 2 cm.Do salaterki włożyć śledzie, posypać cebulką i wszystko zalać przygotowanym sosem. Udekorować natką pietruszki.

Tagi:

śledzie