caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Śledzie smażone

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dla miłosników ryb, a zwłaszcza śledzi

Śledzie smażone

Składniki:

Śledzie smażone

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzie smażone
Śledzie natrzeć sola, pieprzem i ziolami, skropić sokiem z cytryny.
Obtoczyć je w mące a nastepnie panierowac w rozmaconym jaju i tartej bułce i smazyc na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać tak jak każdą smażona rybę.
Przed przyprawieniem tuszki śledziowe mozna wyfiletować (ja właśnie tak zrobiłam).
Składniki podałam na 3 porcje.

Śledź ma swój specyficzny aromat który jest wyczuwalny nawet po usmażeniu ale miłosnikom tej ryby nie powinno to przeszkadzać.

Tagi:

zioła tarta