Sposób przygotowania:
Śledzie smażone
Śledzie natrzeć sola, pieprzem i ziolami, skropić sokiem z cytryny.
Obtoczyć je w mące a nastepnie panierowac w rozmaconym jaju i tartej bułce i smazyc na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać tak jak każdą smażona rybę.
Przed przyprawieniem tuszki śledziowe mozna wyfiletować (ja właśnie tak zrobiłam).
Składniki podałam na 3 porcje.
Śledź ma swój specyficzny aromat który jest wyczuwalny nawet po usmażeniu ale miłosnikom tej ryby nie powinno to przeszkadzać.
Obtoczyć je w mące a nastepnie panierowac w rozmaconym jaju i tartej bułce i smazyc na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać tak jak każdą smażona rybę.
Przed przyprawieniem tuszki śledziowe mozna wyfiletować (ja właśnie tak zrobiłam).
Składniki podałam na 3 porcje.
Śledź ma swój specyficzny aromat który jest wyczuwalny nawet po usmażeniu ale miłosnikom tej ryby nie powinno to przeszkadzać.
robertjankopp