Sposób przygotowania:
Śledzie w pomidorach z pieczarkami
Śledzie wymoczyć aby pozbyć się słonego smaku. Pieczarki pokroić w grubsze plastry. Cebulę obrać i pokroić w pół plastry, zeszklić na oleju. Następnie dodać pokrojone pieczarki. Smażyć aż pieczarki odparują wodę i lekko się zarumienią.
Dodać przecier pomidorowy i liski laurowe. Chwilę wszystko razem dusić, do smaku doprawić solą, cukrem i majerankiem. Sos pomidorowy z pieczarkami wystudzić. Wymoczone śledzie pokroić na małe kawałki i wymieszać z wystudzonym sosem.
Przełożyć do słoika i odstawić do lodówki na ok 1-2 doby aby smaki się przegryzły.
Dodać przecier pomidorowy i liski laurowe. Chwilę wszystko razem dusić, do smaku doprawić solą, cukrem i majerankiem. Sos pomidorowy z pieczarkami wystudzić. Wymoczone śledzie pokroić na małe kawałki i wymieszać z wystudzonym sosem.
Przełożyć do słoika i odstawić do lodówki na ok 1-2 doby aby smaki się przegryzły.