mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Śledzie z cebulą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybkie w przyrządzeniu, bardzo smaczne filety śledziowe z pieczarkami oraz z cebulą z przecierem pomidorowym.

Śledzie z cebulą i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śledzie z cebulą i pieczarkami

 

  • płaty śledziowe-1 kg
  • cebula-3 małe sztuki
  • pieczarki-20 dag
  • przecier pomidorowy- szklanka
  • pieprz-3/4 łyżeczki
  • sól-1/3 łyżeczki
  • olej-1/3 szklanki

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z cebulą i pieczarkami
płaty śledziowe odsączone z zalewy płuczemy i kroimy w mniejsze kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki grubsze. Cebulę z pieczarkami podduszamy na oleju. Następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy i mieszamy. Wystudzone dodajemy do śledzi i mieszamy.Przekładamy do słoików aby przegryzły się i nabrały smaku.
Śledzie z cebulą i pieczarkami
pokrojone płaty śledziowe na mniejsze kawałki
Śledzie z cebulą i pieczarkami
podduszana cebula wraz z pieczarkami na oleju
Śledzie z cebulą i pieczarkami
przygotowane pieczarki z cebulą połączone z przecierem
Śledzie z cebulą i pieczarkami
już wymieszane , pokrojone płaty śledziowe

Tagi:

cebula