Sposób przygotowania:
Śledzie w musztardowym sosie (do słoiczków)
Śledzie namaczamy w wodzie 1-2 godziny, aby były mniej słone. Następnie kroimy płaty śledziowe na mniejsze kawałki.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Studzimy.
Robimy sos: musztardę łączymy z majonezem i śmietaną, dodajemy cebulę i kurkumę, pieprz. Wrzucamy śledzie, mieszamy. Zjadamy od razu lub wkładamy do słoików, szczelnie zamykamy i wkładamy do lodówki.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Studzimy.
Robimy sos: musztardę łączymy z majonezem i śmietaną, dodajemy cebulę i kurkumę, pieprz. Wrzucamy śledzie, mieszamy. Zjadamy od razu lub wkładamy do słoików, szczelnie zamykamy i wkładamy do lodówki.