Sposób przygotowania:
Śledzie w oleju
Filety śledziowe namoczyć przez noc w wodzie. Rano zmienić wodę i dodać do niej trochę mleka. Po 2-3 godzinach wyjąć śledzie, osuszyć i pokroić na 3 kawałki.
Pokroić cebulę w talarki. Dosypać do niej cukru i soli, dobrze wymieszać. W słoiki ponakładać śledzie, listek laurowy, ziele angielskie oraz posypać pieprzem.
To wszystko robić na przemian. Nałożyć jedną warstwę śledzi na to cebulę i przyprawy, każda warstwę podlewać olejem.
Dobrze zakręcić słoik. Przechowywać w lodówce min 48 godzin.
Pokroić cebulę w talarki. Dosypać do niej cukru i soli, dobrze wymieszać. W słoiki ponakładać śledzie, listek laurowy, ziele angielskie oraz posypać pieprzem.
To wszystko robić na przemian. Nałożyć jedną warstwę śledzi na to cebulę i przyprawy, każda warstwę podlewać olejem.
Dobrze zakręcić słoik. Przechowywać w lodówce min 48 godzin.