Martynkaw

Martynkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Śledzie w oleju z czerwoną cebulką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Śledzie w oleju do przechowywania na kilka dni

Śledzie w oleju z czerwoną cebulką.

Składniki:

Śledzie w oleju z czerwoną cebulką.

 

  • 60 dag filetów śledziowych solonych
  • pół szkl. mleka
  • pół szkl. oleju
  • 3 czerwone cebule
  • pół łyżeczki natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Śledzie w oleju z czerwoną cebulką.
Cebulkę po obraniu pokroić w cienkie półkrążki. Filety ze śledzi pokroić w porządane kawałki,włozyć do szerokiego naczynia, zalać mlekiem, odstawić na 1-2 godziny. Po tym czasie wyjąć, opłukać zimną przegotowaną wodą i układać w szklanym naczyniu (najlepiej słoiku) na przemian z cebulą.Zalać olejem, wstawić do lodówki. Mozna przehowywać do 10 dni.