jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Śledzie z musztardą w oleju

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne śledzie na świąteczny stół w leju z musztardą ale muszą się przegryźć smaki przynajmniej 24 godziny w lodówce.

Śledzie z musztardą w oleju Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Śledzie z musztardą w oleju

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z musztardą w oleju
Śledzie solone filety opłukać i namoczyć w zimnej wodzie przynajmniej 3 godziny zmieniając wodę. Odlane śledzie osuszyć i posmarować musztardą, następnie pokroić filet na 4 części.

Układać w głębokim naczyniu lub w słoiku, na dno włożyć plasterki cebuli, przyprawić pieprzem, solą i polać cieniutką warstwą oleju. Na to warstwa śledzie i listek laurowy i ziele angielskie. Później cebula, olej i tak do skończenia składników. Włożyć przykryte szczelnie do lodówki na 24 godziny.
Śledzie z musztardą w oleju
śledzie filety opłukać i zalać wodą zimną,wymoczyć około 3 godziny
Śledzie z musztardą w oleju
następnie osuszyć i posmarować musztardą,pokroić na 4 części fileta
Śledzie z musztardą w oleju
cebulę obrać,opłukać i pokroić w plasterki lub w piórka
Śledzie z musztardą w oleju
Na dnie słoika układać cebulę,posypać solą i pieprzem, wlać oleju
Śledzie z musztardą w oleju
Na to ułożyć warsrtwę śledzi,listel laurowy i ziele angielskie
Śledzie z musztardą w oleju
Następna warstwa to cebula i olej i tak do skończenia skladników