Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

SUPERPRZEPIS

Śledzie w oliwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Przekąska do zimnych napoi na sobotnią imprezę

Śledzie w oliwie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Śledzie w oliwie

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w oliwie
Cebulę kroimy naprawdę drobno. Do słoika wlewamy trochę oliwy z oliwek, wrzucamy część cebuli i pokrojone w kawałki śledzie, ziele angielskie i liść laurowy. Dolewamy oliwy, wrzucamy kolejna warstwę cebuli i śledzi. Ostatnia warstwa to cebula. Zalewamy oliwą i zostawiamy w lodówce na 3-5 dni. Podajemy z napojami mocno schłodzonymi. Śledziki można co prawda popijać czystą wodą i podawać z pieczywem. :)
Śledzie w oliwie
Składniki potrzebne do przygotowania sledzików w oliwie
Śledzie w oliwie
Cebulkę, drobno kroimy, wszystko układamy warstwami w słoiku.

Tagi:

śledzie