Sposób przygotowania:
Śledzie w salsie z pomidorami i awokado
Cebulę obrać, pomidorki umyć, osuszyć, a awokado obrać i usunąć pestkę.
Cebulę wraz z awokado pokroić na drobną kosteczkę, natomiast pomidorki w nieco większą kostkę. Przełożyć do miski. Śledzie pokroić w kawałki 2 - 3 cm i dodać do miski z warzywami.
Z oleju, oleju sezamowego i octu winnego zrobić sos mieszając dokładnie wszystkie składniki. Tym sosem polać śledzie z warzywami i całą sałatkę dokładnie wymieszać.
Można też jeszcze udekorować koperkiem.
Cebulę wraz z awokado pokroić na drobną kosteczkę, natomiast pomidorki w nieco większą kostkę. Przełożyć do miski. Śledzie pokroić w kawałki 2 - 3 cm i dodać do miski z warzywami.
Z oleju, oleju sezamowego i octu winnego zrobić sos mieszając dokładnie wszystkie składniki. Tym sosem polać śledzie z warzywami i całą sałatkę dokładnie wymieszać.
Można też jeszcze udekorować koperkiem.