Ilona_eS

Ilona_eS

Szef Kuchni
[Przepisów: 25]

Śledzie w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Śledzie w pysznym sosie musztardowym w małych kawałkach sprawdzą się jako przekąska na każdą imprezę.

Śledzie w sosie musztardowym

Składniki:

Śledzie w sosie musztardowym

 

  • śledzie 5 sztuk
  • cebula 0,5 sztuki
  • majonez 1 łyżka
  • musztarda sarepska 1 łyżka
  • musztarda francuska 1 łyżka
  • śmietana 18% 4 łyzki
  • cukier 1 łyżeczka
  • kurkuma 1/4 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Śledzie w sosie musztardowym

ETAP 1:

1. Śledzie moczymy w wodzie, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki.
2. Cebulkę kroimy w drobna kostkę, przekładamy do miseczki.
3. Do cebulki dodajemy musztardę sarepską/francuska, majonez i śmietanę, mieszamy.
4. Doprawiamy pieprzem oraz kurkuma do smaku.
5. Śledzie przekładamy do sosu i dokładnie mieszamy. Przechowujemy w lodówce.