Madziarzeszow

Madziarzeszow

Szef Kuchni
[Przepisów: 82]

Książka Kucharska: Śledź - rybka idealna na święta

Tatar ze śledzia z sosem musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepis udoskonalony z książki! idealny na przyjęcia

Tatar ze śledzia z  sosem musztardowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tatar ze śledzia z sosem musztardowym

 

 

Sposób przygotowania:

Tatar ze śledzia z sosem musztardowym
Filety namoczyć na 1godz w zimnej wodzie. Śledzie osączyć, umieścić w szklanym naczyniu, obłożyć plastrami 1 sparzonej cebuli, liśćmi laurowymi i zielem angielskim, zalać olejem.Odstawić na co najmniej 4 godz. Filety osuszyć z marynaty, pokroić w drobną kostkę . Rybę wymieszać z posiekaną pozostałą cebulą i papryczką chili. Doprawić musztardą , sokiemz cytryny, solą oraz pieprzem. Porcję tatara ułożyć na talerzykach , przykryć ją półcentymetrową warstwą doprawionej solą i pieprzem śmietany. Ozdobić.
Tatar ze śledzia z  sosem musztardowym
Porcja śledzika ułożona na talerzu........