Sposób przygotowania:
Śledzie w sosie salsa
Śledzie wymoczyć aby pozbyć się nadmiernego słonego smaku. Pokroić na małe kawałki.
Przygotować sos.
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Paprykę oczyścić nasion i pokroić w średnią kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Następnie dodać paprykę i marchewkę. Chwilę smażyć razem wszystkie warzywa. Potem podlać wodą i całość dusić aż warzywa będą miękkie. Potem dodać koncentrat i keczup. Dokładnie wymieszać.
Jeśli sos jest zbyt gęsty dolać jeszcze wody. Doprawić do smaku odrobiną cukru, soli i majerankiem. Gotowy sos wystudzić.
Następnie dodać pokrojone śledzie. Dokładnie wymieszać i przełożyć do słoja. Odstawić do lodówki na kilka godzin aby smaki się przegryzły.
Przygotować sos.
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Paprykę oczyścić nasion i pokroić w średnią kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Następnie dodać paprykę i marchewkę. Chwilę smażyć razem wszystkie warzywa. Potem podlać wodą i całość dusić aż warzywa będą miękkie. Potem dodać koncentrat i keczup. Dokładnie wymieszać.
Jeśli sos jest zbyt gęsty dolać jeszcze wody. Doprawić do smaku odrobiną cukru, soli i majerankiem. Gotowy sos wystudzić.
Następnie dodać pokrojone śledzie. Dokładnie wymieszać i przełożyć do słoja. Odstawić do lodówki na kilka godzin aby smaki się przegryzły.