Sposób przygotowania:
Śledzie w stylu śródziemnomorskim
Filety śledziowe obieramy ze skóry kroimy na kawałki na 1 kęs. Pomidory kroimy w paseczki. Plasterki cytryny kroimy na pół, oliwki i chilli w plasterki.
W słoiku lub w salaterce układamy warstwę śledzi na nich układamy część pomidorów, chilli, cytryny kaparów i oliwek, a na warstwie dodatków ponownie śledzie i dodatki i tak aż do wyczerpania składników.
Śledzie dokładnie zalewamy oliwą (wszystkie dodatki muszą być zakryte), zakręcamy słoik i odstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin.
Po 12 godzinach śledzie gotowe są na jedzenia i zachwycania się ich smakiem :)
W słoiku lub w salaterce układamy warstwę śledzi na nich układamy część pomidorów, chilli, cytryny kaparów i oliwek, a na warstwie dodatków ponownie śledzie i dodatki i tak aż do wyczerpania składników.
Śledzie dokładnie zalewamy oliwą (wszystkie dodatki muszą być zakryte), zakręcamy słoik i odstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin.
Po 12 godzinach śledzie gotowe są na jedzenia i zachwycania się ich smakiem :)