Sposób przygotowania:
Półfrancuskie paluchy z serem żółtym i ketchupem
1. Zaczynamy od ciasta: Z podanych składników należy zagnieść ciasto, następnie uformować kulę i włożyć ją do lodówki do schłodzenia na co najmniej 30 minut.
2. Teraz formujemy paluchy: Następnie ciasto wałkować na posypanej mąką stolnicy, kroić w dość szerokie pasy, na każdy pas wyciskać ketchup i lekko go rozsmarować, posypać serem żółtym startym na tarce o drobnych oczkach i zwijać formując świderki.
3. Pieczenie: Tak wykonane paluchy układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. a następnie piec do zrumienienia w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut.
4. Tak upieczone są gotowe do podania. Podawać i smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi dwie spore blaszki paluchów.
2. Teraz formujemy paluchy: Następnie ciasto wałkować na posypanej mąką stolnicy, kroić w dość szerokie pasy, na każdy pas wyciskać ketchup i lekko go rozsmarować, posypać serem żółtym startym na tarce o drobnych oczkach i zwijać formując świderki.
3. Pieczenie: Tak wykonane paluchy układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. a następnie piec do zrumienienia w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut.
4. Tak upieczone są gotowe do podania. Podawać i smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi dwie spore blaszki paluchów.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję :)