Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Matjas na ziemniaczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Prosty i smaczny pomysł na przekąskę ze śledziem.

Matjas na ziemniaczku

Składniki:

Matjas na ziemniaczku

 

  • 5 ziemniaków średniej wielkości
  • 3-4 filety śledziowe Matjas
  • pieprz
  • majonez lub sos tatarski
  • kilka gałązek pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Matjas na ziemniaczku
Filety namoczyć przez około 15-20 min w wodzie, po czym dokładnie odsączyć. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Po ostudzeniu przekroić na połówki. Ziemniaki posmarować sosem tatarskim lub majonezem. Na każdej połówce ułożyć kawałek śledzia, oprószyć solą oraz pieprzem. Udekorować pietruszką.

Tagi:

sosy ziemniaki