Sposób przygotowania:
Śledzie opiekane w zalewie octowej
Śledzie umyć, dokładnie osuszyć i następnie obtoczyć kolejno w: mące, rozmieszanym jajku (można dodać troszkę mleka albo wody) i mące. W międzyczasie rozgrzać olej.
Śledzie smażyć z obu stron na złoty kolor. Przygotować zalewę. Obraną cebule, czosnek oraz marchewkę należy pokroić w plasterki. Wszystkie składniki zalewy umieścić w garnuszku i zagotować. Śledzie przełożyć do słoików lub miski i zalać gorącą zalewą.
Naczynie/ słoik przykryć/zakręcić. Po wystudzeniu schłodzić w lodówce - minimum 24 godziny.
Czym dłużej postoją - tym smaki lepiej się połączą.
Śledzie smażyć z obu stron na złoty kolor. Przygotować zalewę. Obraną cebule, czosnek oraz marchewkę należy pokroić w plasterki. Wszystkie składniki zalewy umieścić w garnuszku i zagotować. Śledzie przełożyć do słoików lub miski i zalać gorącą zalewą.
Naczynie/ słoik przykryć/zakręcić. Po wystudzeniu schłodzić w lodówce - minimum 24 godziny.
Czym dłużej postoją - tym smaki lepiej się połączą.