pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Śledzie w zalewie pomidorowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

rybka w zalewie pomidorowej

Śledzie w zalewie pomidorowej

Składniki:

Śledzie w zalewie pomidorowej

 

  • 1 kg matiasy,
  • 5 sztuk cebula,
  • 1 ketchup mały ostry,
  • 70 g koncentrat pomidorowy,
  • 1 szklanka woda,
  • 1/2 szklanki ocet 10 %,
  • 1 szklanka olej roślinny,
  • 2 szczypty cukier,
  • 2 szczypty pieprz ziołowy,
  • 4 ziele angielskie,
  • 4 liść laurowy

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w zalewie pomidorowej
Zalewa: Wszystkie składniki(oprócz matiasów) wymieszać i zagotować. Matiasy wymoczyć w wodzie, pokroić w dużą kostkę i zalać przygotowaną wcześniej, zimna zalewą.