Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Śledzie w zalewie z ogórkiem konserwowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Śledzie te to mieszanka smaków, która możemy zaskoczyć naszych gości. proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Śledzie w zalewie z ogórkiem konserwowym

Składniki:

Śledzie w zalewie z ogórkiem konserwowym

 

  • 3 filety śledziowe
  • 5 ogórków konserwowych
  • 1 duża cebula
  • 1 szklanka oleju
  • 1 łyżeczka musztardy tradycyjnej
  • sól i pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Śledzie w zalewie z ogórkiem konserwowym
Filety śledziowe kroimy na średniej wielkości paski i układamy w głębokiej misce. W osobnym naczyniu przygotowujemy zalewę: ogórki konserwowe kroimy w bardzo drobną kostkę, a cebulę siekamy na podobną wielkość. Zalewamy to olejem i dodajemy łyżeczkę musztardy, sól i pieprz ziołowy. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną zalewę wykładamy na nasze śledzie. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem i dekorujemy ogórkami. Śledzie chłodzimy w lodówce około godziny. Jemy z pieczywem lub jako dodatek do dań.

Tagi:

ogórki