lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Śledzie z buraczkiem i gruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

roladki śledziowe z farszem z buraczka i gruszki, ciekawa propozycja na przystawkę podczas imprez rodzinnych

Śledzie z buraczkiem i gruszką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Śledzie z buraczkiem i gruszką

 

  • 7 płatów śledzi solonych
  • 1 średni burak
  • 2 gruszki
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Śledzie z buraczkiem i gruszką
Buraka i gruszki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać ocet winny, ocet balsamiczny, oliwę i pieprz, opcjonalnie można dodać szczyptę soli. Dokładnie razem wymieszać i odstawić, by smaki się połączyły. Płaty śledziowe rozkroić wzdłuż na pół. Każdy płat zwinąć w okrąg i spiąć wykałaczką końcówki, by się nie rozwinęły. Buraczki przemieszać i nałożyć do krążków ze śledzi. Przełożyć na talerz i z wierzchu posypać grubo mielonym pieprzem
Śledzie z buraczkiem i gruszką
Buraka i gruszki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Śledzie z buraczkiem i gruszką
Każdy płat zwinąć w okrąg i spiąć wykałaczką końcówki,