Sposób przygotowania:
Śledziki z ziołami buraczkami i jabłkiem
Śledzie odcedzam z oleju.
Robię zalewę, łączę 50 ml oleju ze śledzi z 50 ml soku jabłkowego. Zioła rozcieram i łączę razem z olejem i sokiem. Buraczki trę na tarce o grubych oczkach. Obieram jabłko i trę tak samo jak buraki. Dodaję zalewę, do buraczków około 6 łyżek, resztę do jabłek.
Mieszam. W miseczce układam warstwami składniki, najpierw śledziki, następnie część buraków i cebulka ze śledzi, na to buraki, jabłka, i znowu śledzie i reszta buraczków, na wierzch ścieram jajko. Dekoruję i wstawiam do lodówki, co najmniej godzinka.
Robię zalewę, łączę 50 ml oleju ze śledzi z 50 ml soku jabłkowego. Zioła rozcieram i łączę razem z olejem i sokiem. Buraczki trę na tarce o grubych oczkach. Obieram jabłko i trę tak samo jak buraki. Dodaję zalewę, do buraczków około 6 łyżek, resztę do jabłek.
Mieszam. W miseczce układam warstwami składniki, najpierw śledziki, następnie część buraków i cebulka ze śledzi, na to buraki, jabłka, i znowu śledzie i reszta buraczków, na wierzch ścieram jajko. Dekoruję i wstawiam do lodówki, co najmniej godzinka.
bajtek
zbysiowa
Oj pyszne, właśnie zajadam..mniam:)))