Sposób przygotowania:
Śledzie z fasolą białą
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z nadmiaru soli, wyjąć odsączyć i zalac zimnym mlekiem, odstawić na 3 godz w chłodne miejsce. cebulę obrać i pokroić w paski.
Ogórki pokroić w paseczki. Śledzie wyjąc z mleka, odsączyć, pokroić w 2 cm paseczki, dodać do nich cebule i ogórki.
Fasolkę odsączyć z zalewy, przepłukać woda i odsączyć na sicie, następnie dodać do sałatki. posypać sola i pieprzem do smaku i wymieszać wszystko razem dokładnie.
Udekorować kleksem z majonezu.
Ogórki pokroić w paseczki. Śledzie wyjąc z mleka, odsączyć, pokroić w 2 cm paseczki, dodać do nich cebule i ogórki.
Fasolkę odsączyć z zalewy, przepłukać woda i odsączyć na sicie, następnie dodać do sałatki. posypać sola i pieprzem do smaku i wymieszać wszystko razem dokładnie.
Udekorować kleksem z majonezu.