Sposób przygotowania:
Sero - mak z bakaliami
Margarynę posiekać z mąką, cukrem pudrem, solą i żółtkami, zagnieść na ciasto, zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do zamrażarki.
Po pół godzinie wyjąc ciasto, rozwałkować i przełożyć do wyłożonej papierem formy.
Masę makową przekładamy do miski, wsypujemy bakalie, dodajemy żółtka i razem wymieszać, następnie dodać ubite białka i delikatnie mieszamy. Wykładamy na ciasto kruche.
Ser biały miksujemy z cukrem, żółtkami, rodzynki oraz mąką ziemniaczaną. Następnie dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy masę serową, wykładamy masę serową na masę makową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 i pieczemy ok 75 minut.
Upieczone wyjąć, przestudzić i polukrować.
Po pół godzinie wyjąc ciasto, rozwałkować i przełożyć do wyłożonej papierem formy.
Masę makową przekładamy do miski, wsypujemy bakalie, dodajemy żółtka i razem wymieszać, następnie dodać ubite białka i delikatnie mieszamy. Wykładamy na ciasto kruche.
Ser biały miksujemy z cukrem, żółtkami, rodzynki oraz mąką ziemniaczaną. Następnie dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy masę serową, wykładamy masę serową na masę makową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 i pieczemy ok 75 minut.
Upieczone wyjąć, przestudzić i polukrować.